Oplevelsen af smage, der går op i en højere enhed – ja, det er må være indbegrebet af en Whiskey Sour. Frisk, sød, bitter. Sød/syrlig balance. Nem, men professionelt udseende, med en cremet og silkeblød konsistens. Når en Whiskey Sour sidder lige i skabet, så smager den så himlen åbner sig englene synger. Vi guider dig til at ramme plet med denne opskrift på Whiskey Sour cocktail.
Det skal du bruge til 1 Whiskey Sour
5 cl. bourbon
3 cl. friskpresset citron saft
2 cl. sukkersirup*
2 cl. frisk æggehvide (du kan sagtens bruge pasteuriseret, men det giver et bedre resultat med friske æggehvider)
1/2 teske Angostura bitter
Selvom æggehvideskummet er en karakteriserende bestanddel af en Whiskey Sour, kan du sagtens udelade æggehviden og lave en vegansk version af den lækre cocktail. I stedet for æggehviden tilsætter du 1,5 spsk. aquafaba, som er den lage du kender fra kikærter på dåse. Det lyder måske mærkværdigt, men aquafaba er fuld af stivelse og smagsløs. Derfor kan det erstatte æggehvider i mange forskellige henseender.
*Du kan nemt lave din egen sukkersirup ved at koge én del vand og to dele sukker op. Lad den køle af i køleskabet. Et voila! Den kan fint holde sig i et par uger på køl.